Om konflikthantering

När jag sitter här och skriver månadens nyhetsbrev tittar jag ut genom fönstret och ser hur det regnar på det sätt det nästan bara kan göra i Göteborg. Som om himlen och jorden har vänts upp och ner och alla hav och alla sjöar plötsligt töms rätt ut på marken. Men den här gången kommer regnet i sällskap av mycket dunder och blixtar. Har man som jag vuxit upp i Oklahoma är man inte bara van vid blixtar, man älskar det och det är inte ofta jag får uppleva det här. Det är med en skräckblandad förtjusning som man står i ett fönster och betraktar detta massiva ljusskådespel. Det är ett av naturens paradox att något kan vara så oerhört kraftfullt och farligt och samtidigt så vackert. När blixten har slagit ner är luften så ren och joniserad att man nästan känner sig sprallig. Det passar kanske bra att den här blixtstormen pågår medan jag skriver på månadens nyhetsbrev som handlar om ”Konflikt på jobbet”. Konflikter på jobbet kan ha en enorm kraft och slår de fel kan de orsaka mycket skada, men de kan också rena luften och skapa ett skönare, trevligare klimat på arbetsplatsen.

Det vore jättekul om Ni som läser nyhetsbrevet ställer frågor, föreslår ämnen eller även skickar in eget material så vi håller diskussionen om dessa ämnen levande. Tveka inte på att skriva till mig på info@kellyodell.se eller ring mig på 070 260 2605

Jag hoppas ni får både glädje av månadens nyhetsbrev.  // Kelly Odell

---

Månadens boktips

Den storsäljande författaren av boken "De 7 goda vanorna" har gjort det igen. Denna gången med ett något banbrytande bok som ger oss ett annat sätt att se på konflikt och konfliktlösning.  Han har utsetts av Time Magazine som ett av de 25 mest inflytelserika mäniskor i USA och när ni läser denna boken kommer ni att förstå varför. Detta kommer att bli den nya standardliteraturen för alla som vill utveckla sin förmåga att förstå och hantera konflikter. 

Fler boktips här >>>

---

Podcast För Ledare Med Kelly Odell

Denna Podcast för ledare riktar sig till alla som strävar efter att bli mer framgångsrika i sina ledarroller. Detta avsnitt om konflikthantering. Lyssna på poden här>>>.

---
koflikt-på-jobbet

Konflikt på jobbet - I nöd och lust

5 tips till bättre konflikthantering

Suck vad jobbigt! Vi alla känner igen känslan. Du har just kommit från ett möte eller en diskussion där det bara blev skit av allt. Känslan av att någon eller några andra medvetet försöker missuppfatta vad du säger. Det kan kännas som om de kommer från en annan planet eller spelar efter helt andra regler…Läs mer.

---
artikel bild chef

Månadens artikeltips

En konflikt är beviset på att något nytt är på gång. Och det kan leda till något bra. För utan konflikt – ingen utveckling skriver Chef.se 

En bra artikel I tidningen Chef som ger ganska enkla och handfasta råd och tips i ämnet konflikthantering. 

Läs hela artikeln >>>

 

---
utbildningstips

Utbildningstips

Under kursen tar vi upp konfliktens delar och ser vilka åtgärder som är rätt att ta till och när. Målet är att inte alltid lösa alla konflikter men att hantera och handskas med dem. Kursen ger kunskap om hur man kan förebygga, hantera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Den handlar också om konfliktmönster och det "svåra" samtalet samt ger praktiska modeller och metoder för konfliktlösning.

Läs mer om kursen >>>

---

Följ Kelly Odell på Sociala Medier

---