Välkommen till mitt nyhetsbrev! April

Ledarskap handlar om relationer. Alla vi människor har många olika typer av relationer men samtliga relationer har visa likheter. Ett av sakerna jag ofta tänker på när jag känner mig osäker i en ledarskapssituation är att fråga mig själv hur jag skulle ha agerat i en liknande situation hemma med min sambo eller barnen? Med denna enkla teknik upptäcker jag ofta att min första impuls som ledare kanske inte var den optimala. Ponera att jag skulle sitt vid min dator hemma och planera ut familjens semester i alla detaljer och sedan pyssla ihop en snygg powerpoint presentation och visa de vad jag har kommit på. I min familj skulle det inte fungera särskilt bra. Min familj vill vara med och titta på olika alternativ och vara delaktig i planeringen.  Men hur många gånger har jag inte gjort precis detta på jobbet, kläckt en idé och på sin höjd involverat några få andra i att utveckla alla detaljer för att sedan lansera den på organisationen som blir inte alls så exalterade över min idé som jag trodde. En nyckel för framgång i alla relationer är närvaro.  Det är så lätt för oss som chefer att missa detta.  Vi sitter i ett möte men vi tänker på ett annat möte (i värsta fall sitter vi och läser email).  En medarbetare pratar med oss, vi se deras läppar rör sig men vi hör inte vad de säger för vår hjärna är helt upptagen med annat.  Till slut tappar vi förståelse för vad vi egentligen håller på med och kan behöva ruskas om lite för att kunna komma tillbaka till verklighet. Jag kommer ihåg ett tillfälle när min son som var då runt 7 år gammal spelade i en fotbollsmatch.  Jag satt bredvid planet i en hopfällbar campingstol och mitt under matchen gick han av planen och satt sig i mitt knä och började prata med mig. Jag blev stressade och förklarade att man inte får bara kliva av planen mitt under spelet. Jag försökte skynda honom tillbaka på planen när han tittade på mig och sade ”jag trodde man spelade fotboll för att ha kul”. Då blev jag lite paff. Jag kunde inte komma på något bättre skäl för en 7 åring att spela fotboll än att ha roligt och om han hade lust med en liten mysstund med pappa mitt under matchen, var det bara för mig att vara tacksam.

I detta nyhetsbrev får ni lite tips och ideér på att vara bättre på närvaro, fokus och en del annat som kan hjälpa dig utveckla din ledarskap.

Det vore jättekul om Ni som läser nyhetsbrevet ställer frågor, föreslår ämnen eller även skickar in eget material så vi håller diskussionen om dessa ämnen levande. Tveka inte på att skriva till mig på info@kellyodell.se eller ring mig på 070 260 2605

Jag hoppas ni får både glädje av månadens nyhetsbrev.  // Kelly Odell

---
böcker om ledarskap

Månadens Boktips

När det gäller ledarskap finns det många missuppfattningar och ”sanningar” som orsaker rätt mycket problem. Motivation är ett av de begrepp som är mest missuppfattat. Jag själv kämpade i många år med att förstå hur jag skulle arbeta med motivation i min roll som chef och medarbetare,  Boken Why We Do, What We Do av Edward Deci och Richard Flaste redovisar forskningen runt motivation. Enkelt uttryckt är det ett av de viktigaste böcker jag har läst inom ledarskap.  När jag först läste boken för många år sedan sträckläste jag den två gångar för att budskapet var så om välvande för mig (jag fick inse att jag hade gjort mycket fel under lång tid).  Sedan dess har jag läste den flera gångar till.

Läs hela listan "Böcker om ledarskap här"

---
Kelly medverkar på seminariet Missförstå mig rätt! Kommunikation på jobbet, Stockholm

Missförstå mig rätt! Kommunikation på jobbet, Stockholm

Missförstånd och konflikter tar enormt mycket energi. I arbetsgruppen gäller det att lära sig känna igen var missförstånden uppstår och hitta sätt att kommunicera som gör att vi vill förstå varandra. På inspirationsseminariet Missförstå mig rätt! tar vi upp de avgörande faktorerna för att du och din arbetsgrupp ska fungera bättre tillsammans. Läs mer.

---
yrkestitlar

Var frikostig med titlar

Häromdagen fick jag en sådan fråga angående de anställdas yrkestitlar från en som läst min bok. Även om frågeställningen inte var helt ny för mig kan det vara lite knivigt att komma fram till den bästa lösningen. Läs gärna frågan och mitt svar och fundera på hur du själv skulle svara. Skriv och berätta vad du kom fram till om du har lust. Läs mer.

---
Till podcasten. Öppnas i nytt fönster

Podcast om ledarskap med Kelly Odell

Denna Ledarskap-Podcast riktar sig till alla som strävar efter att bli mer framgångsrika i sina ledarroller. Möt Kelly Odell, svensk-amerikanen som av Veckans Affärer utsetts till en av Sveriges mäktigaste invandrare. Med chefspositioner hos bland annat Telia Mobile, Whirlpool och Volvo Personbilar delar Kelly med sig av sina erfarenheter. Lyssna på Kellys första avsnitt av sin podcast om ledarskap

---

Månadens artikeltips

Jag har länge hävdat att ett av de störste utmaningar för organisationer idag är bristen på förmågan att prioriterar och fokuserar.  Verksamhetens resurser, medarbetarnas engagemang och ledarnas uppmärksamhet splittras på för många olika initiativ och aktiviteter.  Resultatet blir att många initiativ inte blir gjort eller inte blir gjort tillräckligt bra, kvalitén på viktiga beslut blir sämre och medarbetarna känner sig vilse och överarbetade. För den som är intresserad av att veta mer kan jag tipsa om följande artikel från Harvard Business Review som förklarar hur upptäckter inom hjärnforsking gett oss mycket bättre förståelse för hur hjärnan fungerar när vi fokuserar och vad vi kan tillämpa denna kunskap för att bli mer framgångsrika som ledare. 

 Hitta länken och fler intressanta artiklar längst ner på vår sida Böcker om Ledarskap >>>

---
verktyg för ledare

Video från Projektforum

Projektforum är ett event som arrangeras av Svenskt Projektforum varje år. Kellys föredrag från 2014 finns nu att tillgå i sin helhet på sidan verktyg för ledare.

---

Följ Kelly Odell på Sociala Medier

---