bild kelly odell

Att lyckas med digital transformation

Jag hoppas att det nya året har börjat bra och att 2017 kommer att bli ett fantastiskt år för oss alla. Jag hade ett par veckor ledigt runt jul och nyår och njöt av tiden med familjen. Av någon anledning är jag fortfarande ganska barnslig (eller barnlik) när det gäller jul.

Jag gillar att se på när mina barn öppnar sina presenter även om det blir allt svårare att komma på vad jag ska ge dem. Deras leksaker, likt deras pappas leksaker, blir bara dyrare för varje år som går. 

En av mina söner överraskade mig denna jul med att be tomten om några “retro”-presenter som t ex ett gyroskop som man sätter igång med ett snöre och sedan spinner det på fingertoppen, på bordet eller på änden av en blyertspenna. En annan av hans retro-presenter är den berömda drickande fågeln. Du vet, den som går fram och tillbaka och doppar näsan i ett glas vatten och aldrig stannar så länge det finns vatten i glaset. Jag hade en sånt när jag var barn och jag antar att min far hade en också. En snabb titt på Wikipedia visar att fågeln fanns redan i början på förra seklet.  

Om jag är riktigt ärlig så var inte den drickande fågeln med på min sons önskelista men jag tror tomten gissade att min son skulle uppskatta den (eller kanske var det så att tomten vill ha en sån själv). Ända sedan min son fick denna fågel har den arbetat hårt i vårt köksfönster. Jag kan inte sluta fascineras av denna leksak. Trots att jag förstår fysiken bakom vad som får den att funka verkar den ändå lite magisk på något sätt. Jag nämnde denna barnsliga förtjusning för min sambo. Jag sade att den arbetar oavbrutet 24/7 så länge den får lite vatten och föreslog skämtsamt att det kunde vara en god metafor för den perfekta medarbetaren. Min sambo svarade enkelt “Vad är poängen, vad arbetar den för, vad vill den uppnå eller vilket syfte vill den uppfylla?”. Kort sagt, spelar det egentligen någon roll om den fortsätter att arbeta eller inte?

Jag förstod genast att denna fågel inte var en metafor för medarbetare, det var en metafor för många av de aktiviteter som vi initierar i våra verksamheter. Allt ifrån IT-system till omorganisationer skapar enormt mycket aktivitet och håller våra medarbetare sysselsatta i veckor, månader och år men i slutändan inte mynnar ut i något av verkligt värde för verksamheten. I likhet med den drickande fågeln, skapar dessa aktiviteter en illusion att det är något på gång när verkligheten snarare är att de får folk att springa runt hela dagarna och då och då stannar de vi kaffemaskinen för att fylla på med lite ny energi.  Detta är kanske som mest sant än när det gäller området “Digitalisering” eller “Digital Transformation”.

Det vore jättekul om ni som läser nyhetsbrevet ställer frågor, föreslår ämnen eller även skickar in eget material så vi håller diskussionen om dessa ämnen levande. Tveka inte att skriva till mig på info@kellyodell.se eller ring mig på 070 260 2605

Jag hoppas ni får glädje av månadens nyhetsbrev.  // Kelly Odell

---
digitalisering

Digitalisering – Ledarskap, medarbetarskap och verksamheten

Digitalisering har blivit ett av de hetaste begreppen på allas läppar, men det är också ett av de mest missförstådda begreppen. Enorma summor pengar investeras i olika typer av digitala satsningar och resultaten av dessa investeringar varierar stort. Flera studier indikerar att många av dessa satsningar inte - i bästa fall - skapar betydande nytta till verksamheten, och i värsta …

Läs mer.

---

Månadens boktips

The Digital Transformation Playbook: Rethink Your Business for the Digital Age

av: Edward Deci and Richard Flaste

Jag har precis last färdigt en fantastisk bok av David L. Rogers som heter The Digital Transformation Playbook: Rethink Your Business for the Digital Age. I boken som är utgiven av Columbia Business School Publishing ger Rogers ett balanserat perspektiv på hur verksamheter som har varit framgångsrika i den analoga eran kan vara framgångsrik även i den digitala eran. 

 

Fler boktips här 

---

Podcast För Ledare 

nu även på Itunes

Föredrar du att lyssna på mina reflektioner och tips kring ledarskap så finns mycket av det jag skriver även som podcastavsnitt både på kellyodell.se, Itunes och Soundcloud.

 

Lyssna på Itunes >>>

Lyssna kellyodell.se>>>

---

Månadens artikeltips

The Psychology of Encouragement: Theory, Research, and Applications 

Av: Y. Joel Wong

I detta nyhetsbrev vill jag gärna lyfta en rapport från World Economic Forum som heter World Economic Forum White Paper Digital Transformation of Industries. Även om detta ”white paper” tar ett huvudsakligt tekniskt perspektiv ger den ändå en god översikt av både utvecklingen och utmaningarna med digitaliseringen för de flesta.

Gå till artikeln >>>

 

---

Mänskligt Ledarskap på engelska

Nu finns den engelska versionen "The Human Way" på Adlibris.

Beställ boken här >>>

---
---
---

Följ Kelly Odell på Sociala Medier

---