bild kelly odell

Missförstånd runt motivation

Helgerna är här. För många är detta en tid för att träffa nära vänner och familj. Det är en tid att knyta an till människor som varit en viktig del av din livsberättelse. Dessa människor har bidragit till att skapa den du är. Några av dessa människor har funnits där när vi behövt stöd och uppmuntran, andra har lutat sig mot oss när de behövt uppmuntran. Det finns ett gammalt talesätt som säger att "förtrogenhet föder förakt" och det är ingen hemlighet att de som vi håller närmast också ibland kan vara de som frustrerar oss mest. Men oftast har vi djupa känslor av kärlek och tillit för dessa individer som har hjälpt oss möta livets utmaningar och bidragit till att vi är de vi är. 

När jag först kom till Sverige för 32 år sedan hade jag ett American Express kort i min plånbok. Som jag kommer ihåg det skickade American Express ut kreditkort till universitetselever utan kostnad som en marknadsföringsaktivitet. Jag antar att de hoppades att studenterna skulle vänja sig med att använda kortet och fortsätta använda den även efter det att de avslutat skolan. I mitt fall funkade det eftersom jag har varit deras kund sedan dess. Så allt jag hade med mig var ett kreditkort och några hundra dollar i fickan när jag embarkerade på det som skulle visa sig vara mitt livs äventyr.

På det stora hela har jag haft ett fantastiskt liv. Jag har upplevt saker som jag aldrig ens hade drömt om och lärt mig saker som jag inte ens visste att jag inte vetat. Men det fanns tillfällen, särskilt i början på mitt äventyr, när jag kände mig osäker och orolig över vad jag hade gett min in i. Vid dessa mörka stunder, kommer jag ihåg hur jag tänkte att om allt går åt helvete kan jag alltid åka till flygplatsen med mitt kreditkort och köpa en biljett hem till mamma och pappa och reda ut hur jag skulle betala för biljetten senare. Mina föräldrar var där och stöttade mig utan att ens veta om det. De hjälpt mig att vara modig nog att fortsätta sträva efter mina drömmar och ambitioner utan att ens prata med mig. De behövde inte säga eller göra något, de hade redan gjort det. De hade visat för mig att de alltid skulle vara där för mig oavsett vad som händer. Även om ”att vara där” innebar att de var på andra sidan av jorden, var de där och gav mig den uppmuntran jag behövde. Utan att säga ett ord, uppmuntrade de mig att ”kämpa på”, ”ta nästa steg", "vi kommer att vara här för dig om du behöver oss”. Ibland är den bästa uppmuntran vi kan ge en annan person helt enkelt att finnas till för dem, inga ord behövs. Och ibland kan orden vi hoppas kommer att uppmuntra någon göra mer skada än nytta.

Det vore jättekul om ni som läser nyhetsbrevet ställer frågor, föreslår ämnen eller även skickar in eget material så vi håller diskussionen om dessa ämnen levande. Tveka inte att skriva till mig på info@kellyodell.se eller ring mig på 070 260 2605

Jag hoppas ni får glädje av månadens nyhetsbrev.  // Kelly Odell

---
Missförstånd runt motivation

Missförstånd runt motivation: Uppmuntran eller (Ner)muntran

En av de människor från den akademiska världen som jag följer närmast är Edward Deci. Deci är en psykologiprofessor från USA som är en av de ledande experterna i världen inom området motivation. Tillsammans med en annan professor Richard Ryan, utvecklade Deci konceptet om intern motivation som de döpt till ”self determinantion theory” (SDT). Jag beskriver SDT och intern motivation …

Läs mer.

---
Framgång 2017

Tio Budord för framgång 2017

Varje nyår publicerar jag tips för framgång under det nya året. En del av dessa tips är samma från år till år och en del ändras. Det är viktigt för oss alla att stanna upp då och då (helst oftare än en gång om året) och reflektera över var vi är, vart är vi på väg, om vi verkligen vill …

Läs mer.

---
”Känsliga” medarbetare

”Känsliga” medarbetare och den gnälliga arbetsplatsen

Häromdagen fick jag ett meddelande från en person som följer mitt nyhetsbrev som jag kommer att kalla Linda. Nedan ser ni en kort summering av Lindas meddelande och mina funderingar. Känn dig fri att komma med egna kommentarer och idéer. Linda är chef och kämpar med några utmaningar med vissa medarbetare. Hon berättade att en del av sina medarbetare beter …

Läs mer.

---

Månadens boktips

“Why We Do, What We Do”

av: Edward Deci and Richard Flaste

Det kanske inte är en överraskning att månadens bok är “Why We Do, What We Do” av Edward Deci och Richard Flaste. Boken summerar forskningen om motivation. Denna bok har inspirerat människor som Dan Pink, Anthony Robbins och många andra som arbetar med motivation. Den är extremt välgrundad i vetenskapen och fullt med konkreta exempel från verklighet. Om du bryr dig om motivation, din egen eller hos andra, och du inte har läst boken är det dags att göra det nu.

 

Fler boktips här 

---

Podcast För Ledare 

nu även på Itunes

Föredrar du att lyssna på mina reflektioner och tips kring ledarskap så finns mycket av det jag skriver även som podcastavsnitt både på kellyodell.se, Itunes och Soundcloud.

 

Lyssna på Itunes >>>

Lyssna kellyodell.se>>>

---

Månadens artikeltips

The Psychology of Encouragement: Theory, Research, and Applications 

Av: Y. Joel Wong

Månadens artikel, The Psychology of Encouragement, tittar på forskningen om just ”uppmuntran”. Författaren argumenterar att trots att uppmuntran eller i varje fall försök till uppmuntran förekommer hela tiden i våra dagliga liv är det en dåligt utforskad och mycket missförstått begrepp. Artikeln presenterar en modell för att att förstå och arbeta med uppmuntran som heter Tripartite Encouragement Model (TEM). Även om artikeln egentligen riktar sig till terapeuter, är den mycket användbar i vardagslivet både på jobbet och hemma. Använd länken ovan för att ladda ner en pdf av artikeln.

Gå till artikeln >>>

 

---

Mänskligt Ledarskap på engelska

Nu finns den engelska versionen "The Human Way" på Adlibris.

Beställ boken här >>>

---
---
---

Följ Kelly Odell på Sociala Medier

---