bild kelly odell

Om delegering

Jag sade en gång på ett chefsmöte på TeliaSonera att om en meteor slog ner i vår möteslokal och dödade oss allihop skulle det inte märkas på 5-6 år i verksamheten.  Nu ska jag säga att vi var ett gäng chefer som arbetade på strategisk nivå så vi hade väldigt lite att göra med den dagliga verksamheten.  Samma sak gäller ändå för mer operativa chefer. Jag läste just en artikel i Forbes om att chefer känner sig mer stressade än någonsin.  Många upplever att kraven och arbetsbelastningen helt enkelt är för mycket för en människa och jag är benägen att hålla med.  Men en del av problemet kan skyllas på cheferna själva.  Många chefer måste bli bättre på att delegera och släppa taget.  Därför tänkte jag att detta nyhetsbrev kunde handla om just delegering.

 

Det vore jättekul om ni som läser nyhetsbrevet ställer frågor, föreslår ämnen eller även skickar in eget material så vi håller diskussionen om dessa ämnen levande. Tveka inte att skriva till mig på info@kellyodell.se eller ring mig på 070 260 2605

Jag hoppas ni får glädje av månadens nyhetsbrev.  // Kelly Odell

---
Om delegering

Om delegering

Det är en härlig söndag eftermiddag och trots att vi fortfarande är i februari har min trädgård fått för sig att det är vår. Det är tecken på knoppar och blommor överallt. Jag gillar våren men var kanske inte redo för den riktigt ännu. Jag är kanske inte den största trädgårdsentusiasten men jag gillar att ha en trädgård och det …

Läs hela blogginlägget >>>

---
---

Månadens boktips

Work Less, Do More av Jan Yager, Ph. D.

I grunden är detta en bok om att vara effektiv och handlar mycket om personlig effektivitet.  Men en stor del av att öka sin egen effektivitet handlar just om att lära sig att delegera effektivt. Boken har lite tonen av en typisk ”självhjälps” bok men den gör inte misstaget att överförenkla komplexa problem. Tvärtom ger Yager konkreta tips på hur man kan bli betydligt bättre på att delegera och de checklistor och handlingsplaner i boken väcker många tankar och idéer.

Fler boktips här >>>

---

Podcast För Ledare Med Kelly Odell

Denna Podcast för ledare riktar sig till alla som strävar efter att bli mer framgångsrika i sina ledarroller.  Lyssna på podcast för ledare här>>>.

---
---

Månadens kurstips

Kommunikativt Ledarskap

Läraren Lotta Fågel gör ett fantastisk jobb med att bena ut begreppen och hjälper dig att utveckla ett kommunikativt ledarskap som tar tillvara på olika individers drivkrafter och förmågor.  Du lär dig att anpassa din kommunikation för att nå fram till andra och att utveckla dina medarbetares förmåga att ta kontroll över sin tillvaro och ansvar för den gemensamma måluppfyllelsen. Som ett led i detta lär du dig att bli mycket bättre på att delegera och kunna göra tydligare överenskommelser som säkerställer kvaliteten på det utförda arbetet. 

Läs mer om kursen >>>

---
---

Följ Kelly Odell på Sociala Medier

---