bild kelly odell

Myten om omorganisation

Det nya året har kommit igång i riktigt högt tempo med många föreläsningar och utbildningar att hålla. Utöver det har jag några deadlines som närmar sig för inlämning av material till min bok på engelska. Som de flesta av er märkte gick jag ut med en fråga till alla er som prenumererar på nyhetsbrevet med frågan om hur viktigt det är att ha nyhetsbrevet på svenska, engelska eller både och. Jag är väldigt tacksam att nästan 100 % av er tog tiden att svara och berätta vad ni tyckte i frågan. Resultatet blev mer eller mindre 50/50 och då är jag inte klokare på vad jag ska göra.

Frågan drivs nog mest utav min egen lättja. Att helt enkelt göra ett nyhetsbrev istället för två.  Samtidigt som lanseringen av min bok på engelsktalande marknader naturligtvis är ett spännande projekt för mig är det ändå så att Sverige är mitt hem och min hemmamarknad och den vill jag inte tappa bort. Ytterst handlar det om samma utmaning som alla verksamheter kämpar med, nämligen att hitta ett mer effektivt arbetssätt där man får mer gjort med befintliga resurser. 

De senaste veckorna har jag träffat ett par organisationer som påmint mig om hur ofta vi försöker skapa högre effektivitet genom att ändra på organisationsstrukturen. Många ledare har en övertro eller i vart fall missuppfattning när det gäller nyttan med omorganisationer.  Därför tänkte jag att detta nyhetsbrev skulle handla om just ”Myten om omorganisationer”.

Det vore jättekul om ni som läser nyhetsbrevet ställer frågor, föreslår ämnen eller även skickar in eget material så vi håller diskussionen om dessa ämnen levande. Tveka inte att skriva till mig på info@kellyodell.se eller ring mig på 070 260 2605

Jag hoppas ni får glädje av månadens nyhetsbrev.  // Kelly Odell

---
Omorganisation

Myten om omorganisation

En fråga som jag ofta ställer till publiken när jag föreläser eller kursdeltagarna när jag håller utbildningar är ”Vad är det som brukar hända inom 2-3 månader efter att man fått en ny koncernchef eller en ny generaldirektör?” Svaret jag får från publiken är alltid ett unisont ”omorganisation”. Bara det faktum att folk så spontant vet att detta är vad …

Läs hela blogginlägget>>>

---
---

Månadens boktips

The Boundaryless Organization kom ut redan 1995 och blev en storsäljare. Den visade verksamheter hur man kunde hantera alla konstgjorda hinder inom verksamheten som t ex hierarki, geografi och annat som begränsar verksamhetsutveckling.  Nu har de fyra författarna (Ron Ashkenas, Dave Ulrich, Todd Jick, and Steve Kerr) som har samarbetat på denna bok kommit med en ny version med nya forskningsreferenser och många både bra och dåliga exempel tillsammans med klar hänvisning till hur man ska göra för att lyckas. Dessa fyra är några av de ledande experterna inom just HR och ledarskap.  Jag har last flera av deras böcker och är särkskilt förtjust i mycket av det som Dave Ulrich skriver.

Läs den här boken innan ni sätter igång med nästa omorganisation.  

Fler boktips här >>>

---
Gå till podcast for ledare

Podcast För Ledare Med Kelly Odell

Denna Podcast för ledare riktar sig till alla som strävar efter att bli mer framgångsrika i sina ledarroller.  Lyssna på podcast för ledare här>>>.

---
---
Effektiv Förändringsledning

Månadens kurstips


Effektiv Förändringsledning

Den här gången ska jag vara så fräck att jag tipsar om en av mina egna utbildningar. Effektiv Förändringsledning: Metod - Grundutbildning i förändringsledning

Vi har en grundutbildning, en fördjupning och sedan kan du även certifiera dig. Jag vet att flera av er som läser min nyhetsbrev har redan gått grundutbildningen och några av er är t o m certifierade hos oss som Certifierade Förändringsledare. Har ni inte gått den här utbildningen kan jag varmt rekommendera den. Du blir mycket bättre förberedd att både leda och överleva förändringar i din verksamhet. Du blir en starkare ledare i förändring och ett betydande stöd för dina kollegor oavsett om de är ledare eller medarbetare. Läs gärna mer via länken nedan.

Läs mer>>>

---
---

Följ Kelly Odell på Sociala Medier

---