bild kelly odell

Om värderingar

Nu är det snart jul och för min egen del ser jag fram emot lite ledigt.  Eller ledigt kanske inte är helt rätt ord. Jag har ganska mycket att göra under jul och nyår. Jag ska arbeta med manuset för min bok på engelska. Framför allt har förlaget ett önskemål om att det ska vara 30-40 fler sidor. Men trots detta ska jag ha ett par veckor i USA runt jul och nyår i USA med min släkt. Vi har inte varit i USA på jul på många år och barnen (och jag) ser verkligen fram emot det.  

Jag gillar jultiden. Trots att jag inte känner så starkt för traditioner som julgran, pyntning och sådant, uppskattar jag ett hus fyllt med människor som bryr sig om varandra. För min del, ju stökigare desto bättre. Och jag gillar presenterna. Det är speciellt roligt när man har barn. Att se förväntan i deras ögon när de öppnar sina presenter är för mig en högtid. Men jag gillar även att ge presenter till de vuxna.  Det behöver inte vara något stort, det kan även vara något skämtsamt. Min moster har alltid fått ett paket långa tändstickor för att tända brasan med från mig. Det började när jag var barn, jag köpte långa tändstickor för att de var billiga och hon hade öppen spis. Detta blev en tradition och det blir bara inte jul om inte hon får sina tändstickor. Allt detta får mig att tänka mycket på värderingar vilket detta nyhetsbrev handlar om. 

Det vore jättekul om Ni som läser nyhetsbrevet ställer frågor, föreslår ämnen eller även skickar in eget material så vi håller diskussionen om dessa ämnen levande. Tveka inte att skriva till mig på info@kellyodell.se eller ring mig på 070 260 2605

Jag hoppas ni får glädje av månadens nyhetsbrev.  // Kelly Odell

---
ledare

Vem vill du vara som chef?

Vad är det egentligen som är viktigt i livet? Vilken värld vill jag leva i och vilken typ av människa vill jag vara i denna värld? Svar på denna typ av frågor är väsentligt för att leva ett lyckligt och meningsfyllt liv men de har också ett avgörande betydelse för vilken typ av ledare vi blir. I min bok utvecklar jag tankarna runt att ledarskap varken är gott eller ont.  Ledarskap är en färdighet som kan användas för båda syften. Även om jag tror att det finns avsiktligt onda mäniskor i världen tror jag att de flesta av oss inte vill vara onda. 

Läs hela blogginlägget>>>

---

Månadens boktips

Harry Kraemer är före detta koncernchef och nuvarande professor på Kellogg School of Business i Chicago. I hans bok “From Values to Action” presenterar han 4 principer för värdebaserat ledarskap.  Han menar att långsiktiga bra resultat bara kan uppnås genom att göra det som är rätt.  Han anser att resan till att bli en värderingsstyrd ledare går genom reflektion.  Jag tycker om hans berättarstil och har fått mycket att tänka på.  Läs den under julen så kommer både du och dina medarbetare att vara lyckligare under det nya året. 

Fler boktips här >>>

---
Gå till podcast for ledare

Podcast För Ledare Med Kelly Odell

Denna Podcast för ledare riktar sig till alla som strävar efter att bli mer framgångsrika i sina ledarroller.  Lyssna på podcast för ledare här>>>.

---

Månadens artikeltips

Employees Want a Lot More From Their Managers

AV: Jim Harter and Amy Adkins

En studie från Gallup som släpptes tidigare i år visade att mer än 50% av medarbetare har lämnat ett jobb på grund av en dålig chef och kanske än mer alarmerande är att mindre än en tredjedel av alla medarbetare känner sig engagerade i sitt arbete.

 

Läs artikeln >>>

 

---

Månadens kurstips


Vär­de­rings­styrt Le­dar­skap - Och ett verk­tyg

Det pratas om värderingar; företagets värderingar är viktiga för utvecklingen av verksamheten. Det är viktigt med en gemensam värdegrund. Kärnvärden. Mission. Värdepolicy. Värdeord. Att ledarskapet är värderingsstyrt.

Men vad är detta och varför är det nödvändigt? Hur ska man få hela företaget att arbeta efter värdeorden? Och är det egentligen så viktigt?
Svar ja. Det är viktigt. Verksamheter som har medarbetare som vet vad man gör, varför man gör det och på vilket sätt det ska göras går betydligt bättre än verksamheter där samma medvetenhet inte finns. Därför är det viktigt att som chef leda utifrån verksamhetens värderingar.

Läs mer>>>

---

Följ Kelly Odell på Sociala Medier

---