Nu blir det mänskliga ledare även i USA!

Nu har det hänt!  Ett förlag i UK/USA ska ge ut min bok Mänskligt Ledarskap. Jag får ofta frågan varför jag som amerikan gav ut boken på svenska först? Det är en bra fråga och egentligen är det så att de flesta uppdrag är i Sverige där jag träffar flera tusen människor om året. Därför verkade det rimligt att skriva på svenska. Men när boken togs emot så bra som den har gjort i Sverige förstod jag att jag måste försöka ge ut boken på engelska. Om allt vill sig väl kommer boken ut först i UK under våren 2016 och sedan i USA under sommaren och hösten. Jag håller er naturligtvis uppdaterade allt eftersom projektet utvecklas.

Det vore jättekul om Ni som läser nyhetsbrevet ställer frågor, föreslår ämnen eller även skickar in eget material så vi håller diskussionen om dessa ämnen levande. Tveka inte på att skriva till mig på info@kellyodell.se eller ring mig på 070 260 2605

Jag hoppas ni får både glädje av månadens nyhetsbrev.  // Kelly Odell

---

Månadens boktips

Jag har tidigare lyft fram en bok av Jeffrey Pfeffer och kommer säkert att göra det igen i framtiden. Den här gången samarbetar Professor Pfeffer med Professor Robert Sutton, båda från Stanford. Deras ambition är att räta ut flera vanligt förekommande ”osanningar” i verksamheter så att vi kan driva våra verksamheter utifrån hur världen verkligen ser ut och inte hur vi tror eller hoppas att den ser ut. Den är välskriven, underhållande och provocerande. Läs den!

Fler boktips här >>>

---

Podcast För Ledare Med Kelly Odell

Denna Podcast för ledare riktar sig till alla som strävar efter att bli mer framgångsrika i sina ledarroller. Detta avsnitt om förädringsarbete Lyssna på poden här>>>.

---
bemanning bild

Myter om Ledarskap Del 1 Bemanning

Hur vi bemannar våra organisationer är avgörande för framgång. Förmåga att rekrytera rätt eller sätta ihop den bästa möjliga gruppen för ett projekt är en grund förutsättning för att lyckas i verksamheten. Trots detta är bemanningsfrågor bland de mest missförstådda och eftersatta i många organisationer. Jag har ofta sett hur man tillsätter medlemmar i en viktig projektgrupp utifrån vem råkar vara ledig just nu och inte utifrån vem som skulle kunna bidra bäst.

Läs mer>>>

---

En dålig ledare påverkar mer än en bra 

Min pappa brukade alltid säga att ”de flesta barn växer upp till att bli bra människor trots sina föräldrar” och forskning har visat att pappa hade mer rätt än ens han kunnat tro. Vi vet idag att de flesta av oss överskattar föräldrarnas roll i barnens uppväxt. Helt klart kan dåliga föräldrar skada barnen men förutsatt att vi ger dem kärlek, tak över huvudet och mat i magen har vi som föräldrar en ganska liten effekt på hur våra barn blir som vuxna. (Föräldrarnas största bidrag är egentligen genetiskt). Det som har störst påverkan på barnen är vem de umgås med när de blir tonåringar. En forskare lär ha sagt att det är bättre att komma från en dålig hemmiljö i ett bra grannskap än det är att komma från en bra hemmiljö i ett dåligt grannskap.

Läs mer>>>

---
Bild på Paul

Månadens artikeltips

Bara tillsammans kan gener och miljö orsaka beteenden 

AV: PAUL LICHTENSTEIN, PROFESSOR I GENETISK EPIDEMIOLOGI OCH CHEF FÖR SVENSKA TVILLINGREGISTRET, INSTITUTIONEN FÖR MEDICINSK EPIDEMIOLOGI PÅ KAROLINSKA INSTITUTET.

Paul Lichtenstein forskar om arvet och miljöns betydelse för olika typer av beteenden, mental hälsa (framför allt hos barn) och antisocialt och kriminellt beteende. Han skriver att en stor mängd data pekar åt ungefär samma håll: 40—50 procent av skillnaden mellan olika typer av personlighet förklaras av genetiska faktorer medan den delade miljön (sådant i miljön som gör att individer i samma familj blir lika varandra — exempelvis uppfostran) förklarar cirka 5 procent av skillnaderna och resten förklaras av unika miljöeffekter (sådant i miljön som gör att individer i samma familj — exempelvis två syskon — blir olika).

 

Läs artikeln >>>

 

---

Följ Kelly Odell på Sociala Medier

---