Tid att tänka på tid?

Nu är det sommar även om solen i skrivande stund lyser med sin frånvaro.  För min egen del kommer sommarledigheten väldigt lägligt. Första halvåret har varit både intensivt och roligt och hösten är fullproppad med föreläsningar och kurser, så det blir skönt med lite semester.

Under sommaren kommer jag att ta mig genom ett antal spännande böcker som ligger på nattduksbordet. Jag kommer att skriva ett par nya kurser och några nya föreläsningar, sånt som man har svårt att hinna med under de vanliga arbetsdagarna. Men mest av allt kommer jag att bara vara. För mig blir det allt viktigare att bara vara. Att bara vara med min familj, att bara vara med goda vänner och att bara vara med mig själv. Jag har insett mer och mer genom åren att kvaliteten i mina relationer inte handlar om vad vi gör tillsammans. Det handlar om att vara närvarande.

Jag får erkänna att det för mig fortfarande är något speciellt med en nyklippt gräsmatta en fin sommardag, doften och känslan under fötterna. Det tar mig cirka en timma att klippa gräset och efteråt gillar jag bara vara och sitta i gräset och njuta en stund. Missförstå mig rätt, jag gillar att göra saker, att resa, att dyka, att äta gott och se nya saker men jag gillar också gillar att bara vara på min nyklippta gräsmatta. Jag hoppas du också har dina platser eller stunder där du kan bara vara. De är kanske inte mer märkvärdiga än min gräsmatta men de får dig att vara lugn och att ladda om. I detta nyhetsbrev kommer vi att ta upp frågor om hur vi förhåller oss till tid. Vi tar en titt på begreppet ”Work/Life balance” och ger lite tips på litteratur, kurser och annat som kan hjälpa dig får mer ut av din tid.

Det vore jättekul om Ni som läser nyhetsbrevet ställer frågor, föreslår ämnen eller även skickar in eget material så vi håller diskussionen om dessa ämnen levande. Tveka inte på att skriva till mig på info@kellyodell.se eller ring mig på 070 260 2605

Jag hoppas ni får både glädje av månadens nyhetsbrev.  // Kelly Odell

---

Månadens boktips

Tio tankar om tid av Bodil Jönsson. En liten bok som kostar en knapp 50-lapp på Adlibris men som provocerar och väcker tankar om hur vi tänker och förhåller oss till tid.  Har du inte läst den är det dags.

Fler boktips här >>>

---

Podcast För Ledare Med Kelly Odell

Denna Podcast för ledare riktar sig till alla som strävar efter att bli mer framgångsrika i sina ledarroller. Detta avsnitt om tid. Lyssna på poden här>>>.

---
kelly odell om tid

5 tips för att få ut det mesta av din tid

Så här inför semestern kan det vara lämpligt att fundera lite på relationen mellan arbetstid och det som vi brukar kalla fritiden. Redan här får man sig en fundering. Den tid vi arbetar är arbetstid och den tid vi inte arbetar är fritiden, dvs. den tid som vi är fria. Jag undrar om bara begreppet ”fritid” omedvetet påverkar vår syn på arbetet och livet i största allmänhet. Vi har lärt oss att det finns olika saker som vi måste göra som skolan, hemläxor och arbete, men sedan är vi fria. Vi är fria att göra vad vi vill.  

I ärlighetens namn, det vi gör när vi är fria kanske inte så väldigt spännande, men vi är i alla fall fria. Studier visar att vi i Sverige tittar på TV i snitt 4 timmar om dagen och den totala ”mediatiden” på dagen och om man inkluderar att surfa på internet och spela dataspel är det mycket mer. Men som sagt, vi är i alla fall fria. Missförstå mig rätt, syftet men denna artikel är inte att hacka ner varken på TV eller dataspel utan bara att fundera på hur vi se på tiden i våra liv. Faktum är att den tid vi arbetar och den tid vi gör annat är faktiskt samma tid och allt ingår i den tid vi har fått för att leva. Läs mer >>>

 

---
böcker om ledarskap

Månadens artikeltips

”Alla” klagar över trötthet och andelen trötta i befolkningen har ökat dramatiskt de senaste åren. Att ”må bra” verkar i stor utsträckning handla om att inte vara trött. Trötthet och störd sömn är framträdande problem hos långtidssjukskrivna – tätt efter värk i muskler och leder. Arbetskrav, familjekrav och 24-timmarssamhället drabbar möjligheterna till återhämtning. 

 Hitta länken och fler intressanta artiklar längst ner på vår sida Böcker om Ledarskap >>>

 

---
utbildningstips

Utbildningstips

Utbildningstips: Nu när temat på nyhetsbrevet har varit tid vill jag ta tillfälle att tipsa om en fantastisk kurs som heter Personlig Effektivitet - Ta kontrollen över ditt liv med personligt ledarskap

Den här utbildningen hör till en liten grupp med kurser som jag tycker varenda person i Sverige bör gå. Här lär du dig arbetssätt för att få rätt arbete utfört med minskad stress. Du kommer att få en rensad inbox och en strukturerad kalender med en hållbar plan för framtiden.  Du lär dig att prioritera och du lär dig att säga nej!

 

Läs mer om kursen >>>

---

Följ Kelly Odell på Sociala Medier

---