bild kelly odell

Jag ska skriva en andra bok

Nu är det redan midsommar och det är snart dags för flera av oss att ta semester. När jag kom till Sverige 1984 var det fortfarande vanligt med industrisemester och många, kanske till och med de flesta tog 4-5 veckors semester i juli. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var lite märkligt av två skäl, dels för att jag kom från ett land där man kanske inte fick någon semester alls de första åren och sedan kunde man få 2 veckor och dels för att jag inte gillade idén att jag var tvingad av min arbetsgivare att ta min semester en viss tid. Under många år tyckte jag om att ta någon vecka här och där och bryta upp året lite. Det var först när jag fick barn som jag började ta längre sammanhängande semester. 

I år kommer jag att använda en del av min semester åt att komma igång med min andra bok. Ja, nu har jag sagt det! Jag ska skriva en andra bok. Efter första boken tänkte jag - aldrig mer! Efter allt arbete med att färdigställa boken på engelska var jag helt klar på att jag inte skulle skriva en bok till men nu är jag där igen. Sanningen är att jag har känt att jag skulle tycka det var roligt att skriva en bok till men saknade inspiration. Men, efter mycket uppmuntran från människor som har läst min bok, mitt förlag och mina arbetskamrater är jag redo att börja skriva. 

Den här boken kommer att handla om förändringsledning. Jag har hållit kurser i förändringsledning hos Astrakan Strategisk Utbildning AB i många år. Kursernas inriktning har alltid varit pragmatisk och strävat efter att hjälpa kursdeltagare gå från teori till handling. Det finns många bra böcker på marknaden som ger god insikt i förändringsledningsteori men de är oftast inte lika bra på att visa på praktiskt genomförande. Å andra sidan finns det en uppsjö av praktiska handböcker, mallar och metodik där mycket av det har en svag eller obefintlig koppling till teorin. Min ambition med boken är precis som ambitionen med kurserna att ge konkret vägledning i hur man tillämpar vetenskaplig teori i praktiken. 

Det vore jättekul om ni som läser nyhetsbrevet ställer frågor, föreslår ämnen eller även skickar in eget material så vi håller diskussionen om dessa ämnen levande. Tveka inte att skriva till mig på info@kellyodell.se eller ring mig på 070 260 2605

Jag hoppas ni får glädje av månadens nyhetsbrev.  // Kelly Odell

---
Verktyg för förändring

Framgång eller Frustration vid Förändring.

En överblick av flera förändringsmodeller och hur de hänger ihop.

Läs mer.

---

Månadens boktips

Eftersom det är snart semestertider gick jag ut med en förfrågan på mitt LinkedIn-nätverk och bad om tips för böcker om ledarskap, management, motivation med mera. Jag fick in en hel del tips som jag tänkte dela med mig av. Jag har inte läst alla själv så flera av dessa är på min egen boklista nu. Med lite tur och mycket arbete bör det finnas en ny bok av mig, proppfull med råd och tips att lyckas med förändring lagom till hängmattan nästa sommar. 

 

Gå till boktipsen här

---
---

Podcast För Ledare 

nu även på Itunes

Föredrar du att lyssna på mina reflektioner och tips kring ledarskap så finns mycket av det jag skriver även som podcastavsnitt både på kellyodell.se, Itunes och Soundcloud.

 

Lyssna på Itunes >>>

Lyssna kellyodell.se>>>

---

Mänskligt Ledarskap på engelska

Nu finns den engelska versionen "The Human Way" på Adlibris.

Beställ boken här >>>

---

Mest lästa förra månaden!

motivationstalare

Forskning visar att motivationstalare (och chefer) kan göra mer skada än nytta!

Trots att forskarna lärt sig mycket om motivation och hur motivation fungerar är det mycket lite av kunskapen som nått ut till allmänheten.

Läs mer.

Digitaliseringsbubbla

Det kommer en Digitaliseringsbubbla

Ett av de mönster som jag har sett i mitt arbetsliv är att vi verkar ha ett sätt att ta till oss nya teknologier som ofta leder till teknologibubblor. Man skulle kunna tro att ny teknologi blir utvecklad och vi implementerar teknologin om den skapar nytta i våra verksamheter. Men verkligheten är mer komplicerad än så. 

Läs mer.

---
---

Följ Kelly Odell på Sociala Medier

---