bild kelly odell

Att lyckas med digital transformation

Många kanske redan vet att jag är en av tränarna (eller coach) för min sons amerikanska fotbollslag här i Göteborg. Eftersom det inte är så många föräldrar som har spelat amerikansk fotboll här i Sverige, så blir de få av oss som har spelat tränare bara därför. Jag gillar att hjälpa till och att se på när dessa unga människor växer och utvecklas. En sak som har varit särskilt intressant för mig är att följa hur deras spelförståelse har utvecklats under åren. 

När de började spela för några år sedan kunde vad som helst hända på plan, men med erfarenhet blir de allt klokare när det gäller spelet. Jag tycker om att se hur de lär sig att läsa av spelet och att utveckla förmågan att se vad som kommer att hända innan det verkligen händer. Ungdomarna i vårt lag är 14-15 år gamla och vid den här åldern kan det vara en enorm skillnad i både fysisk och mental mognad. Några av våra spelare är fortfarande mycket små och andra är giganter men det spelar egentligen inte så stor roll på planen som man kanske kan tro. Det som är viktigare är spelarnas förmåga att följa spelet och att vara på rätt plats i rätt tid för att göra en tackling, blocka en motståndare eller hitta hålet i motståndarnas försvar.  Denna typ av ”visdom” när det gäller spelet är svår att lära ut och är huvudsakligen resultatet av att lära sig av sina erfarenheter.

En sak som är roligt med att bli lite äldre är att man får mer erfarenhet och lär sig att se mönster. Att åldras är ingen garanti för att man blir visare och bara för att man råkar vara ung betyder det inte att man inte är vis. Visdom är inte bara resultatet av erfarenhet, det är resultatet av att man lär sig från sina erfarenheter. Jag har träffat många unga människor som är visa och lika många äldre människor som verkar inte dragit någon nytta av sina erfarenheter. Jag misstänker att jag hamnar någonstans mitt emellan. I vissa områden i livet verkar jag funnit en del visdom men i andra områden verkar jag aldrig lära mig. 

Det vore jättekul om ni som läser nyhetsbrevet ställer frågor, föreslår ämnen eller även skickar in eget material så vi håller diskussionen om dessa ämnen levande. Tveka inte att skriva till mig på info@kellyodell.se eller ring mig på 070 260 2605

Jag hoppas ni får glädje av månadens nyhetsbrev.  // Kelly Odell

---
Digitaliseringsbubbla

Det kommer en Digitaliseringsbubbla

Ett av de mönster som jag har sett i mitt arbetsliv är att vi verkar ha ett sätt att ta till oss nya teknologier som ofta leder till teknologibubblor. Man skulle kunna tro att ny teknologi blir utvecklad och vi implementerar teknologin om den skapar nytta i våra verksamheter. Men verkligheten är mer komplicerad än så.

Läs mer.

---

Månadens boktips

Digital to the Core: Remastering Leadership for Your Industry, Your Enterprise, and Yourself

av: Mark Raskino, Graham Waller

Digital to the Core lägger fram att företagsledare behöver förstå effekten digitalisering har på branscher, företag och ledarskap.  Boken ger praktiska insikter från över 30 höga chefer i några av världens största företag och statliga myndigheter som bl.a. GE, Ford, Tory Burch, Babolat, McDonalds, Publicis och UK Government Digital Service. Detta är en klar rekommendation. 

Fler boktips här 

---

Podcast För Ledare 

nu även på Itunes

Föredrar du att lyssna på mina reflektioner och tips kring ledarskap så finns mycket av det jag skriver även som podcastavsnitt både på kellyodell.se, Itunes och Soundcloud.

 

Lyssna på Itunes >>>

Lyssna kellyodell.se>>>

---

Månadens artikeltips

Four paths to your digital transformation

McKinsey & Company, March 24, 2017 – av Joao Dias och Rohit Sood

Författarna till denna artikel presenterar 4 sätt att skapa digital transformation i din verksamhet. I verkligheten fungerar dessa 4 sätt mer som utvecklingssteg verksamheter passerar än som helt skilda strategiska banor. Artikel ger vettig insikt i vilka strategier man kan välja och vilka steg man ska ta för att förverkliga dessa steg utifrån din verksamhets nuvarande digitaliseringsnivå.

 

Gå till artikeln >>>

 

---

Mänskligt Ledarskap på engelska

Nu finns den engelska versionen "The Human Way" på Adlibris.

Beställ boken här >>>

---
---
---

Följ Kelly Odell på Sociala Medier

---