bild kelly odell

Rapport från London 

Nu är det snart sommar och detta är den sista nyhetsbrevet innan semestern. Själv är jag nyss hemkommen från ett besök i London och har fått lite inspiration inför detta nyhetsbrev med lite reflektioner runt en del utmaningar för ledare. Det kommer att hända mycket spännande under hösten med bl.a. nya föreläsningar, nya kurser och självklart att min bok kommer ut på engelska. Håll gärna ett öga på min hemsida för kommande föreläsningar och kurser. Håll också utkik på kellyodell.com där min hemsida kommer att lanseras på engelska inom kort. 

Jag önskar er alla en riktig lycklig semester och hoppas vi ses i höst med nya krafter för att skapa en bättre värld!

Det vore jättekul om ni som läser nyhetsbrevet ställer frågor, föreslår ämnen eller även skickar in eget material så vi håller diskussionen om dessa ämnen levande. Tveka inte att skriva till mig på info@kellyodell.se eller ring mig på 070 260 2605

Jag hoppas ni får glädje av månadens nyhetsbrev.  // Kelly Odell

---
ledarskap

Återgå till ledarskapets grunder

Det var lite märkligt att vakna upp i på hotellet i ett land som just hade kommit fram till att de inte längre ville vara med i EU. Trots att landet i sin helhet röstade för att lämna EU var just London ett av de områden som inte alls ville lämna EU så alla jag träffade var lite i chock. När jag kom fram till mitt möte på morgonen med 5-6 medarbetare från förlaget hade alla ett stort behov av att prata av sig.

Läs hela blogginlägget>>>

---

Läs Mänskligt Ledarskap i sommar

Har du inte läst min bok så finns den att beställa via länken nedan

Beställ boken här >>>

---

5 tips

1) Ledarna måste arbeta långsiktigt med utbildning och kommunikation.  Oinformerade mäniskor kommer alltid att fatta oinformerade beslut. 

2) Ledare behöver vara mindre fixerad på att driva sina egna agendor och istället lära sig att lyssna på människor och tar deras idéer, drömmar och oro på allvar.

3) Skapa så stor delaktighet som möjligt. Delegera allt som går att delegera. Fråga inte varför ska vi delegera detta? Fråga istället varför inte delegera detta? Detta är svårt men att misslyckas är svårare.

4) Experimentera med nya beslutsmodeller: Teknologin gör det möjligt att enkelt fatta beslut i stora grupper eller åtminstone att få input från många personer inför viktiga beslut. (t.ex. frågeformulär eller t o m låta stora mängder människor komma med förslag och rösta fram beslut) 

5) Var både synlig och närvarande. Det finns en stark korrelation mellan synlighet och förtroende. Det är svårt att ha förtroende för ledare som är osynliga och distanserade. Ledare måste vara ute bland medarbetarna, se medarbetarna i ögonen. Ofta spelar det mindre roll vad du säger, det viktiga är att du är där. En kopp kaffe i fikarummet med ett gäng medarbetare kan vara värt mycket mer en en kick-off på finaste hotellet.

 

---

Månadens boktips

Credibility How Leaders Gain and Lose It, Why People Demand It

Av James M. Kouzes och Barry Z. Posner

I den här boken utvecklar två av USAs ledande ledarskapsutbildare tesen ledarskap handlar i hög grad om personlig trovärdighet. Om mäniskor inte har förtorende för budbäraren kommer de inte heller att tro på budskapet.  Boken beskriver hur våra tro och värderingar som individer läger grunden för vår ledarskap.

 

 

Fler boktips här >>>

---

Podcast För Ledare 

nu även på Itunes

Föredrar du att lyssna på mina reflektioner och tips kring ledarskap så finns mycket av det jag skriver även som podcastavsnitt både på kellyodell.se, Itunes och Soundcloud.

 

Lyssna på Itunes >>>

Lyssna kellyodell.se>>>

---

Månadens artikeltips

'I'm Outta Here!' Why 2 Million Americans Quit Every Month (And 5 Steps to Turn the Epidemic Around)

Artikeln citerar flera forskningsresultat som hjälper oss att förstå varför så många mäniskor är så misnöjd med sin nuvarande arbetssituation.  Även om det mesta av datan kommer från USA finns det mycket som även går att tillämpa på Sverige.

Gå till artikeln >>>

 

---

Kostnadsfritt seminarier

Att skapa en bra arbetsplats - Ledarskap & Kommunikation 

Vad är en bra arbetsplats? Hur bygger man upp tillit bland kollegor och fyller arbetet med mening? Är du stolt över det du gör på jobbet? Är ni en löst hopplockad grupp eller ett effektivt team? Når ni era mål? Bryr ni er om era mål?


– Om det här är frågor som engagerar dig är du välkommen till Astrakans temadag med mig och den vassa föreläsaren och gode vän Erik Mattsson. Gå in på länken och anmäler Er. 

Läs mer om kursen >>>

---
---

Följ Kelly Odell på Sociala Medier

---