bild kelly odell

Hantera komplexiteten i ledarskapsrollen

Nu har jag just kommit in från trädgården där jag har fått för mig att jag ska gräva upp en plätt som har tagits över av kirskål.  Det är ett hårt jobb men en rolig omväxling från vardagen på scen eller i klassrummet. Mitt upp i allt detta har jag märkt att mina tankar återgår till ett kärt ämne som jag egentligen har kämpat med sedan barndomen, nämligen detta med moral och etik. 

Det vore jättekul om ni som läser nyhetsbrevet ställer frågor, föreslår ämnen eller även skickar in eget material så vi håller diskussionen om dessa ämnen levande. Tveka inte att skriva till mig på info@kellyodell.se eller ring mig på 070 260 2605

Jag hoppas ni får glädje av månadens nyhetsbrev.  // Kelly Odell

---

Panamaskandalen och vardagsetik

När jag gick på universitetet första gången och ville utbilda mig till präst fick vi läsa mycket filosofi. Ett av de områden som jag tyckte var mest intressant handlade just om moral och etik. Läran om etik är enorm och omfattade och det finns många olika grenar inom etiken som man kan fundera på. Den senaste tiden har jag funderat …

Läs mer>>>

---

Tips för att utveckla och trygga god etik i din verksamhet.

 

1)     Diskutera ofta typiska situationer där vi kan bli frestade att göra fel.

 

2)     Var tydliga med vad som är accepterat och vad som inte är accepterat i er verksamhet. 

 

3)     Synliggöra och rätta till eventuella fel som uppstår.

 

4)     Tar lärdom av misstagen.  Ibland blir det fel men felen ger foder för utbildning och utveckling.

 

5)     Använd tricket att fundera om du skulle vilja förklara verksamhetens agerande offentligt om du är osäker på om ett beteende är OK eller inte

---

Månadens boktips

The Righteous Mind:Why Good People Are Divided by Politics and Religion

av Jonathan Haidt

Författaren Jonathan Haidt har jag rekommenderat tidigare med hans bok “The Happiness Hypothesis”. Den här gången har professor socialpsykologi gjort ett fantastiskt jobb med att beskriva hur vi fattar moralbeslut och varför vi kommer fram till så vitt skilda slutsatser.

 

Fler boktips här >>>

---

Podcast För Ledare Med Kelly Odell 

nu även på Itunes

Föredrar du att lyssna på mina reflektioner och tips kring ledarskap så finns mycket av det jag skriver även som podcastavsnitt både på kellyodell.se, Itunes och Soundcloud.

 

Lyssna på Itunes >>>

Lyssna kellyodell.se>>>

---

Månadens artikeltips

Business Leaders Get an 'F' in Ethics, Yet Again, January 9, 2016

Denna artikel från Fortune Magazine utgår ifrån en undersökning från Gallup som visar att amerikanernas förtroende för företagsledare är lägre än någonsin. Skandal efter skandal har eroderat förtroendet men frågan är om det egentligen skadar företagen?

Gå till artikeln >>>

 

---

Månadens kurstips

Mänskligt Ledarskap för erfarna chefer och ledare

Mänskligt Ledarskap handlar om att hitta ett synsätt och resonemang kring människor, makt och relationer. Många traditionella ledarskapsutbildningar ger enkla svar på vad man ska tänka och göra – och oftast är det som lärs ut klokt och rätt.
– Men Mänskligt Ledarskap handlar om att gå ett steg längre.

 

Läs mer om kursen >>>

---
---

Följ Kelly Odell på Sociala Medier

---